Over Ons

Hallo, welkom op mijn site, ik ben Marcel van de Goorbergh. In februari 2015 ben ik een eigen praktijk gestart. Hoe één en ander tot stand is gekomen kunt u hieronder lezen.

Na jaren met klachten rond te hebben gelopen die maar niet of niet helemaal over gingen, ben ik mij gaan verdiepen in diverse behandelmethoden. In 2013 las ik voor het eerst over klachten die veroorzaakt kunnen worden door Triggerpoints. Omdat ik hier graag meer over wilde weten, heb ik het handboek van Triggerpoint Therapie van Clair Davies aangeschaft. Na het bestuderen van dit boek heb ik de Triggerpoint Therapie op mijn klachten toegepast. Kennelijk had ik er gevoel voor want de klachten verminderden of, beter nog, verdwenen als sneeuw voor de zon.

Om uit te zoeken of dit ook op andere personen zou werken, heb ik een aantal personen met klachten gevonden waarop ik de Triggerpoint Therapie mocht uitproberen. Bij de eerste persoon was er door de huisarts artrose in de duim vastgesteld, “niets aan te doen”. Direct na één Triggerpoint behandeling was de klacht al voor 70 % verminderd.

Omdat ik nog meer over Triggerpoints wilde weten, besloot ik in 2014 een opleiding voor Triggerpoint Therapie te gaan volgen. Alvorens hieraan te beginnen is de opleiding Klassieke Massage vereist voor de anatomische basiskennis. Deze twee opleidingen heb ik gevolgd bij Zonnevlecht Opleidingen.

Tijdens de Triggerpoint opleiding heb ik iemand behandeld met rugklachten ontstaan door de val van een deur op haar rug. Na een intake gesprek bleek dat het al 3 jaar geleden was gebeurd en dat er al meerdere specialisten naar gekeken hadden. Ook waren er foto’s gemaakt waarop niets afwijkends te zien was. Ze moest er maar “mee leren leven” en af en toe pijnstillers slikken. Het slapen ging door de pijn ook slecht met alle gevolgen van dien. Met het boek van Clair Davies en de inmiddels op de opleiding opgedane kennis ging ik aan de slag. Een aantal dagen na de eerste behandeling belde ik haar op en vertelde zij mij het volgende: ”Ik heb al drie dagen goed geslapen en de pijn is weg, ik kan weer dingen van de bovenste plank pakken!” Dit was het moment waarop ik besloot deze kennis niet alleen voor mijzelf te gaan gebruiken maar ook een praktijk op te gaan zetten om mensen van pijnklachten af te helpen die daar maar “mee moeten leren leven”.

Mijn eigen klachten die ik verholpen heb met Triggerpoint Therapie:
  • Lage rugklachten, overgebleven van een hernia
  • Pijn in het schouder gewricht overbelast door werk
  • Spanning tussen de schouderbladen
  • Lies en knie blessure door overtraining
  • Pijn binnenzijde ellenboog
  • Pijn in pols overbelasting door training
  • Pijn in schouder, na ongeval a-c luxatie niveau 3 van het sleutelbeen
Marcel

Tijdens de opleidingen heb ik de richting bepaald die ik op wil en vervolgens besloten om er nog een opleiding bij te gaan doen in de vorm van Dorn Therapie. Dit kwam voort uit het “kip-ei” verhaal. Staan de wervels nu scheef door spierspanning of geven de scheve wervels juist spierspanning. Omdat je hier, volgens mij, niet uitkomt, is een combinatie van Triggerpoint Therapie en Dorn Therapie ideaal. De ene therapie pakt de spieren aan en de andere de wervels en gewrichten. De Dorn Therapie opleiding heb ik in 2015 gevolgd bij het Dorn Instituut van Idelette Eijgelaar.

Om mij nog meer te kunnen verdiepen in Triggerpoint Therapie heb ik de boeken van Travell en Simons aangeschaft. Deze staan bekend als de “bijbel” als het gaat om Triggerpoints en hun klachtbeeld. De kennis uit deze boeken heeft mij nog meer inzicht gegeven en stelt mij in staat klachten zo goed mogelijk aan te kunnen pakken.

In eerste instantie was ik van plan om alleen bij mensen thuis de behandelingen te geven totdat ik een aanbod kreeg om een ruimte in het Sport-en Opleidingsinstituut Kam Lung in te richten als massagepraktijk en sindsdien geef ik ook hier massages.

Tijdens de opleidingen en nu, na het openen van mijn praktijk, heb ik al meerdere mensen van hun klachten afgeholpen of de klachten voor een groot deel weggenomen. Ook zonder klachten bent u natuurlijk welkom in mijn praktijk want ik geef tevens Ontspanningsmassage en Klassieke Massage.

De inhoudelijke informatie kunt u vinden door te klikken op de desbetreffende massages in de menubalk of op de home pagina.

Mocht u verder vragen hebben of advies willen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.