Triggerpoint Therapie

Triggerpoint Therapie is een nog vrij onbekende massage therapie die zich richt op kleine spierknoopjes, Myofasciale Triggerpoints, in een deel van een spier. Jannett Travel en David Simons hebben jaren onderzoek gedaan naar Triggerpoints. Uit dit onderzoek bleek dat elk Triggerpoint een specifieke plek heeft waarnaar de pijn uitstraalt. Tevens bleek uit hun onderzoek dat de Triggerpoints bij ieder mens op dezelfde plek liggen. Al deze Triggerpoints hebben zij in kaart gebracht wat de basis is voor de Triggerpoint Therapie.

Lees meer

Dorn Therapie

Dorn Therapie is een nog vrij onbekende therapie die nog geen halve eeuw geleden ontstond in Duitsland. Dieter Dorn is de grondlegger van de Dorn Therapie. Hij ontdekte dat hij met een paar eenvoudige handgrepen mensen van hun pijn af kon helpen.

Dorn Therapie is een zachte ruggenwervel- en gewrichtscorrectie methode. Door speciale technieken worden de wervels en de gewrichten weer op hun plaats gezet, bekkenscheefstand en beenlengte verschil worden opgelost en de natuurlijke balans wordt hersteld. De klachten die door deze onbalans zijn ontstaan, verdwijnen dan weer.

Lees meer

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is voor personen die geen directe klachten hebben maar wel verwend willen worden met een heerlijke massage. De doorbloeding wordt gestimuleerd en de huid en spieren komen weer in balans.

Lees meer

Klassieke Massage

De Klassieke Massage gaat een stapje verder en gaat op zoek naar spanning in de spieren en de aanhechtingen en maakt deze weer helemaal los. Tevens wordt de huid ook extra aangepakt. Tijdens deze massage kan een lichte, doch niet onaangename pijn ervaren worden die direct wegtrekt.

Lees meer